Op zaterdag 3 juli hebben we wel onze eerste wedstrijden van 2021 mogen varen tijdens de Slach om Heech. Met in totaal 33 schepen, verdeeld over 4 klassen, werd er per klasse gestreden om “It Swurd fan Grutte Pier”. Op deze dag stonden drie wedstrijden op het programma.

De wind was zwak deze dag, misschien maar goed ook met zoveel schepen in dezelfde wedstrijdbaan. Zeilen met weinig wind lijkt eenvoudig, maar dat is het beslist niet! Het is constant zoeken naar windvlaagjes en het is de kunst om de winddraaiingen zo goed mogelijk in te schatten.

Uiteindelijk hebben we drie wedstrijden kunnen zeilen met als resultaat: een 2e plek, een 1e plek en een 3e plek. Dat leverde in het klassement de 1e prijs op! Een mooi begin van het nieuwe seizoen! Er was dit keer geen officiële prijsuitreiking. Wel hebben we It Swurd fan Grutte Pier, de wisseltrofee, overhandigd gekregen van de winnaar van 2019, team De Nije Dei.

Categories:

Tags:

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *