Gedurende winterstop is er hard aan het skûtsje gewerkt om zowel de romp (binnen- én buitenkant) als het houtwerk in orde te maken. Begin maart werd het skûtsje te water gelaten op het Abbegeasterketting, zodat we goed voorbereid aan de start van Skûtsjesilen Langwar, de jaarlijkse opening van het wedstrijdseizoen, zouden verschijnen.

Maar toen… door de intrede van het coronavirus in Nederland bleek al snel dat het seizoen 2020 anders zou verlopen dan in voorgaande jaren. Alle evenementen tot 1 september werden afgelast. Dit betekende geen Skûtsjesilen Langwar, geen Lemmer Ahoy, geen Slach om Heech en ook geen IFKS.

Teleurstellend was ook de afgelasting van SAIL Amsterdam 2020, het spectaculaire nautische evenement waar we, na een eerste deelname in 2015, voor de tweede maal aan zouden deelnemen. De volgende editie van SAIL zal plaatsvinden in 2025. Ook het “ploegjesilen” met gasten aan boord heeft tot nu toe geen doorgang kunnen vinden vanwege maatregelen omtrent het coronavirus.

Sinds 1 juli zijn er een aantal versoepelingen geweest, waardoor er door schipper en bemanning weer mag worden gezeild! Hier maken we dankbaar gebruik van! Inmiddels is er alweer vier maal getraind op donderdagavond op het Heegermeer. We blijven positief en hopen in oktober weer deel te kunnen nemen aan de IFKS Slotwedstrijden (za. 10 & zo. 11 oktober) en aan de Roekoepollerace (za. 17 & zo. 18 oktober)! Ook hopen we de komende tijd het ploegjesilen weer te kunnen oppakken!

Inmiddels staat ook er weer een nieuwsbrief online!

Categories:

Tags:

Één reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *